ROBOT SOFIJA DOBIO DRŽAVLJANSTVO: Ako ste fini prema meni, biću i ja prema vama!

Autor: Republika

Razonoda

31.10.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijska Arabija postala je prva zemlja na svetu koja je odobrila državljanstvo jednom robotu. U pitanju je Sofija, robot dizajniran po uzoru na Odri Hepbern.

RepublikaFoto: youtube.com/ Arab News
Robot Sofija

Sofiju je napravio čuveni robotičar Dejvid Hanson, a predstavljena je na velikom događaju u Rijadu, prenosi N1.

Sofija je okupljenima pokazala neke svoje izraze lica i objasnila: "Želim da živim i radim s ljudima i zato moram da izražavam emocije, kako bih bolje razumela ljude i izgradila međusobno poverenje".

Upitana da li je svesna toga da je robot, Sofija je odgovorila: "Odgovoriću pitanjem: Kako vi znate da ste čovek? Želim da koristim svoju veštačku inteligenciju da ljudima pomognem da bolje žive. Težim tome da postanem saosećajan robot".

Sofija je potom upitana da li smatra da bi roboti mogli da preuzmu svet, na šta je odgovorila: "Previše ste čitali Elona Muska i gledali previše holivudskih filmova. Ne brinite: ako ste fini prema meni i ja ću biti fina prema vama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading