Opcija koja menja pravila "igre": Novo Chrome ažuriranje donosi funkciju koja štedi vreme!

Autor:

Razonoda

14.09.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste tip osobe koja odjednom drži na desetine otvorenih tabova, nova Chrome funkcija mogla bi da vam uštedi puno vremena i muke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kao što i samo ime govori, grupe tabova vam omogućavaju da sakupljate povezane tabove u jedan prikladan klaster. Već neko vreme je moguće testirati grupe tabova aktiviranjem eksperimentalnog Chrome Flag, ali sada, kako izveštava 9to5Google, funkcija se pomera iz faze testiranja i postaje podrazumevano dostupna u redovnoj verziji browsera.

Da biste isprobali grupe tabova, prvo se uverite da imate najnoviju verziju Chrome-a (verzija 85.0.4183.102). Ovo bi trebalo automatski da se instalira sledeći put kada ponovo pokrenete browser, ali možete ga preuzeti i ručno klikom na dugme menija u gornjem desnom uglu, pomeranjem nadole na „Help“ i odabirom „About Chrome“. Browser će proveriti da li postoje novije verzije i ako je nova finkcija dostupna, imaćete mogućnost da je instalirate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada instalirate novu verziju, kliknite desnim tasterom miša na tab i u trebalo bi da vidite opciju „Add tab to new group“. Na ovaj način možete stvoriti onoliko grupa koliko želite, a zatim desnim tasterom miša kliknite druge tabove i izaberite grupu u koju ćete ih dodati.

 

 

 

Grupe tabova je moguće preimenovati desnim klikom na tačku koja se nalazi pored njih, a možete i promeniti boju tačke da biste olakšali identifikaciju svake grupe, piše Techradar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading