(FOTO) Čudan prizor u Čikagu: Sa stabala u blizini Amazonovih skladišta visili telefoni! Evo o čemu je reč

Autor: b92.net

Razonoda

02.09.2020

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici Čikaga primetili su ovih dana čudnu stvar - sa stabala u blizini Amazonovih skladišta i Whole Foods prodavnica visili su mobilni telefoni. Mnogi su se zapitali o čemu se radi.

Odgovor je, kao što to obično i biva - novac.

Naime, nepoznata osoba ili osobe postavili su pametne telefone u blizini ovih objekata kako bi prevarili Amazon i dobili što više porudžbina, jer je sistem tako napravljen da narudžbe za dostavu uvek prvo dobijaju osobe koje su najbliže skladištima i prodavnicama.

 

Kada osoba koja upravlja Amazonovom aplikacijom na takvim telefonima postavljenim na drveće dobije upit za dostavu, ona taj upit samo prosledi drugim dostavljačima koji se nalaze u blizini.

Dostave iz skladišta i Whole Foods prodavnica obično se plaćaju 18 dolara po satu, od čega osoba koja upravlja telefonima i raspoređuje posao dobija čak 8 dolara po satu.

Narudžbine se ponekad preusmeravaju i dostavljačima koji zbog određenih problema (poput neispravne papirologije i slično) ne mogu da obavljaju dostavu za Bezosovu kompaniju.

Dakle, u Amazonov proces povezivanja skladišta i trgovina s dostavljačima, uključila se nepoznata osoba (ili više njih) koja uzima veliku proviziju prosleđujući posao osobama koje u stvari ne bi ni smele da rade kao dostavljači.

Naravno, ne treba ni spomenuti kako je tako nešto ilegalno i takvom se praksom krše dva Amazonova pravila. Prvo je ono vezano za posrednike, odnosno takva vrsta posredovanja je zabranjena, a drugo je što dostavu obavljaju osobe koje nemaju ispravne papire.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading