OPREZ! Upozorenje za korisnike WhatsApp-a: Ni slučajno ne preuzimajte OVO!

Autor:

Razonoda

17.07.2020

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji WhatsApp-a trebalo bi da budu svesni opasnosti koje ih vrebaju od lažnih verzija ove popularne aplikacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Daily Express, moguće je i za iOS i Android na raznim APK sajtovima pronaći verzije aplikacije WhatsApp koje su "izmenjene" tako da korisnici imaju mnogo dodatnih mogućnosti, koje inače originalni WhatsApp nema.

Preuzimanje ovakvih verzija koje ne potiču sa zvaničnih prodavnica (App Store i Google Play Store) predstavlja veliki rizik za vašu privatnost. Modifikovane i nezvanične verzije mogu vaš telefon učiniti ranjivim na više načina.

Jedan od najčešćih napada koje hakeri koriste je "Man In the Middle" (MITM) napadi, gde zlonamerni mogu da presretnu svaku vašu poruku, pa čak i da je izmene pre nego što stigne do konačnog odredišta.

 

 

Takođe, WhatsApp je zapretio time da će biti automatski isključeni svi nalozi za koje se utvrdi da dolaze sa modifikovanih aplikacija, radi opšte bezbednosti svih korisnika, prenosi Bigportal.

Upozorenje o rizicima korišćenja modifikovanih verzija WhatsApp-a pojavilo se prvo na društvenoj mreži Reddit, a onda i na Twitter nalogu WABetaInfo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading