Bitkoin nije na spisku deset najvažnijih kriptovaluta u Kini

Autor: CoinTelegraph, pcpress

Razonoda

23.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema listi koji su objavili kineski zvaničnici Bitkoin se našao na 12. mestu na spisku najuspešnijih kriptovaluta, a evaluaciju je sproveo Centar za industrijski razvoj (CCID).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, 18. juna je objavljen novi CCID Global Public Chain Technology Evaluation Index, a na listi se našlo 37 najpoznatijih, i najuspešnijih, kriptovaluta.

Bitkoin se sa 106,2 poena našao na 12. mestu, a kao kriterijumi su korišćene informacije o bazičnoj tehnologiji neke kriptovalute, te o primenjivosti, funkcijama, performansama, bezbednosti transakcija, i na kraju o tome koliko je neka valuta decentralizovana.

Na prvom mestu našla se valuta EOS, koja ima 156,1 poen, na drugom TRON sa 138,43 poena, na trećem Ether sa 136,4 poena. Četvrto i peto mesto zauzimaju IOST i LSK sa 130,3 i 119,3 poena, dok se XRP našao na čak 14. mestu, sa samo 105 poena.

To što se Bitkoin našao na 12. mestu ipak predstavlja uspeh, budući da je na prošlogodišnjem spisku zauzimao 17. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading