OVO ĆE NEKIMA TEŠKO PASTI: "Tviter" savetuje korisnike da pročitaju objavu pre deljenja

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

12.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tviter" je odlučan da istraje u svojoj nameri da spreči širenja lažnih vesti koje dovode u vezu 5G mreže i pandemiju koronavirusa. Na sve tvitove koje oceni kao sporne, odnosno za koje posumnja da sadrže lažne informacije ili teorije zavere, "Tviter" dodaje posebnu oznaku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ona korisnike preusmerava na posebnu "Tviter" stranicu koja sadrži likove ka vestima, kao i ka državnim organizacijama i agencijama koje nude proverene informacije i kod kojih se istinitost određenih informacija može proveriti, piše Business Insider.

Iz "Tvitera" ističu da neće uklanjati svaki tvit u kome se pominju koronavirus, 5G mreže ili i jedno i drugo. Uklanjaće se samo oni koji pozivaju na nasilje i koriste govor mržnje.

Istovremeno, "Tviter" je počeo da testira novu opciju koja će korisnike terati da prvo pročitaju tekst koji su namerili da retvituju. To je direktna posledice tvitova predsednika SAD Donalda Trampa, koji je u nekoliko navrata glorifikovao nasilje tokom aktuelnih protesta u Americi.

- Deljenje različitih članaka može da podstakne raspravu, pa bi zbog toga možda trebalo da ih pročitate pre nego što ih tvitujete - navela je kompanija na svom zvaničnom nalogu, prenosi Futurism.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading