Beograd od jeseni dobija pametne telefonske govornice

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

04.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd dobija mrežu "pametnih" telefonskih govornica, a prvih 50 biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.

RepublikaFoto: twitter.com/BankarMe
Foto: Ilustracija

Pametne govornice će na interaktivnom ekranu osetljivom na dodir pružati informacije i o gradskim servisima, mapi grada i linijama gradskog prevoza, turističkoj i kulturnoj ponudi grada.

Prezentaciji projekta prisustvovala je premijerka Ana Brnabić, a ugovor o poslovno tehničkoj saradnji u vezi sa digitalizacijom telefonskih govornica potpisali su kompanija Telekom Srbija i Strawberry Energy, koja je pionir u razvoju pametnih IoT uređaja i "smart city" rešenja. Projekat obuhvata zamenu 100 govornica u centralnim gradskim opštinama, a u okviru prve faze čija je vrednost 2,5 miliona evra, na jesen će biti zamenjeno prvih 50 govornica.

Brnabić je imala priliku da se na "prototipu" govornice upozna sa funkcionisanjem budućih pametnih govornica koje, osim telefonskih poziva, nude besplatan internet, SOS poziv, punjenje mobilnih uređaja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đole

04.06.2020 10:48

Narod sve više otkazuje fiksne telefone i koriste mobilne.