Raspberry pi 4 lansira verziju sa 8GB rama

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

01.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspberry Pi Foundation objavila je proširenje Raspberry Pi 4 porodice. Pored dosadašnjih varijanti sa 2 GB i 4 GB, od sada je na raspolaganju i verzija sa 8 GB RAM-a.

RepublikaFoto: pixabay.com
Raspberry pi

Malina s mnogo RAM-a

To je suštinski identičan uređaj kao i njegovi prethodnici, ali „višak“ RAM-a omogućiće korisnicima da prošire opseg njegove upotrebljivosti. Sada će na ovoj platformi moći da se pokreću i memorijski zahtevnije aplikacije. Sa hardverske strane promenjene su neke komponente kako bi se obezbedilo postojanije napajanje memorije, ali sve ostalo ostaje isto. I dalje je na raspolaganju veliki broj portova, ARM zasnovan CPU, WiFi, Bluetooth…

Cena ove verzije je 75 dolara i to je do sada najskuplji Raspberry Pi, a namenjen je premium segmentu tržišta. Kompanija je još u februaru krenula sa povećanjem memorije na svojim modelima, kada je model sa 1 GB zamenjen sa verzijom od 2 GB RAM-a po istoj ceni. Sada je korisnicima dat izbor po osnovu količine memorije i cenovnog ranga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading