GIGANT RASTE: Još jedna popularna platforma postaje deo Fejsbuka i Instagrama!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

18.05.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna onlajn platforma za kreiranje i postavljanje animiranih gifova i kratkih videa - "GIPHY" postaje deo Fejsbuka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovom kupovinom GIPHY će postati deo Fejsbuka i Instagrama, koji je u velikoj meri zaslužan za dobar deo internet saobraćaja GIPHY-ja. Servis za hostovanje gifova koriste mnoge onlajn platforme, koje korisnicima omogućavaju da ostavljaju brze reakcije na sadržaj.

Fejsbuk, u saopštenju na kompanijskom blogu, ističe da polovina protoka na GIPHY-iju ionako već stiže sa kompanijinih servisa, uključujući "WhatsApp", "Facebook Messenger" i Instagram.

Fejsbuk navodi da ova akvizicija neće uticati na to kako GIPHY funkcioniše, pa će svi kao i do sada biti u mogućnosti da ubacuju gifove na servis.

Iako popularna društvena mreža nije objavila vrednost ove kupovine, pojedini izvori tvrde da je Fejsbuk za GIPHY platio 400 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading