Fejsbuk uklonio 4,7 miliona postova koji su aludirali na mržnju

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Razonoda

12.05.2020

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Fejsbuk" izvestila je o naglom porastu broja uklonjenih postova u kojima se promovišu nasilje i govor mržnje, što pripisuju poboljšanjima tehnologije za automatsko prepoznavanje teksta i slike, prenosi Gardijan.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najveća svetska kompanija za društvene medije tvrdi je da je u prvom kvartalu godine sa svoje Fejsbuk aplikacije uklonila oko 4,7 miliona postova povezanih sa organizovanim grupama koje promovišu mržnju - u odnosu na 1,6 miliona koliko je uklonjeno u prethodnom kvartalu.

Saopšteno je i da je u prvom tromesečju uklonjeno 9,6 miliona Fejsbuk objava koji su sadržale govor mržnje, u poređenju sa 5,7 miliona u poslednjem tromesečju prošle godine.

"Fejsbuk" je objavio podatke kao deo svog 5. Izveštaja o sprovođenju standarda u zajednici, koje je uveo kao odgovor na kritike zbog slabog nadzora svojih platformi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading