Sprema nam se novi ajfon SA SAVITLJIVIM EKRANOM?!

Autor: Republika

Razonoda

16.10.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema glasinama južnokorejskih medija, "Epl" namerava da sarađuje s kompanijom LG na razvoju telefona sa savitljivim ekranima, prenosi Cnet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sačekajmo do 2020. godine

Trenutno nema nikakvih dodatnih informacija o ajfonu sa savitljivim ekranom, osim da "Epl" navodno ne namerava da ga predstavi pre 2020. godine. 

Ukoliko su ove glasine istinite, to će zaista biti najveća promena na "Eplovim" telefonima do sada, ali to verovatno neće biti nikakav novitet jer "Epl" neće biti prva kompanija koja će predstaviti ovakav savitljivi smartfon. 

Kao što je poznato, "Samsung" već nekoliko godina razvija savitljive ekrane i njihov prvi pametni telefon koji će iskoristiti ovu tehnologiju kupci mogu da očekuju već sledeće godine. 

Savitljivost ekrana, odnosno telefona doneće brojne nove mogućnosti. Na primer, za telefoniranje i slanje poruka može se koristiti preklopljen ekran koji ne zauzima previše mesta u džepu, a kada žele da ga koriste za čitanje, vlasnici će moći da otvore ekran i koristite uređaj kao tablet. 

Na ekranu za ajfon X "Epl" je sarađivao upravo sa "Samsungom", pa je "Samsung Display" zaslužan za OLED ekrane desetke, ali u slučaju savitljivih ekrana "Epl" želi da smanji zavisnost od najvećeg konkurenta na mobilnom tržištu i koristi LG ekrane. 

Ipak, pošto je do eventualnog predstavljanja ovakvih modela ajfona ostalo još tri godine, internet će u međuvremenu preplaviti veliki broj dodatnih glasina u vezi sa #Eplovim" planovima za proizvodnju telefona i ajfona sa savitljivim ekranom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading