Veoma korisna novina na Eplovom operativnom sistemu: Vaš Ajfon vas sada prepoznaje i sa maskom na licu!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

04.05.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od kako je počela pandemija korona virusa, jedna stvar je prilično nervirala korisnike Ajfona, makar one koji koriste opciju otključavanje uređaja prepoznavanjem lica.

Naravno, problem su zaštitne maske, sa kojima na licu "Face ID" nije u stanju da prepozna vlasnika uređaja i omogući mu da koristi svoj telefon. Skidanje maske u takvoj situaciji može da bude loše po zdravlje.

Način da se ovo zaobiđe postoji, a sada je i Epl odlučio da doskoči ovom problemu, zahvaljujući malim promenama koje je uneo u svoj operativni sistem "iOS", tačnije njegovu 13.5 beta verziju, koja je već dostupna "developerima".

Promena omogućava da "Face ID", umesto da prepozna lice, pokuša da prepozna preko njega, i potom odmah korisnika prebaci na "passcode" stranu, sa koje se dalje loguje unošenjem svoje šifre. Kako to izgleda pogledajte u videu iznad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading