Instagram je najpopularniji način upoznavanja, a ove detalje o aplikaciji NISTE ZNALI!

Autor: informer.rs, Republika

Razonoda

17.04.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvena mreža Instagram danas je postala najčešće sredstvo putem koga se osobe upoznaju, razmenjuju fotografije, a kod nekih se kasnije iz svega toga izrodi ljubav.

RepublikaFoto: pixabay.com
Instagram

Instagram je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava obradu i deljenje fotofrafija na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Tviter, Tambler, Fliker, Fourskver itd. putem Android i iOS platforme.

Program za ovu društvenu mrežu pokrenut je u oktobru 2010. godine.

U aprilu 2012. Facebook je kupio Instagram za otprilike jednu milijardu američkih dolara, a u februaru 2013. godine brojao je preko 100 miliona aktivnih korisnika.

U 2012. godini Instagram se prvi put spominje kao društvena mreža. Korisnici su od tada omogućeni da se povežu sa drugim korisnicima koji imaju Instagram nalog i da prate sve njihove objave. Instagram je originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video-snimaka na istom servisu, trajanja do 15 sekundi. 

Danas se na Instagram mogu okačiti snimci trajanja do 1 minut ili IGTV koji može trajati duže i i neograničen broj "storija" – slike koje se ažuriraju jednom u 24 časa.

Pre objavljivanja fotografija, korisnik može da ih promeni uz određene filtere. Ti filteri menjaju boju fotografija, određeni dodaju ramove fotografiji, ali to aktivni korisnici već odlično znaju. 

Ono što je od prvog dana ostalo nepromenjeno, jeste da fotografije ne možete kačiti sa računara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading