U Japanu, umesto studenata roboti primali diplome

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Razonoda

11.04.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vreme korona krize, kada uglavnom sve stoji i velika većina ljudi vreme provodi u četiri zida, zatvorene su i škole i fakulteti. A to znači da su studenti prinuđeni da propuste jedan od najvažnih događaja u svom životu - diplomiranje.

RepublikaFoto: twitter.com/SolomonMKassa/printscreen
Foto: Ilustracija

Ali Japanci ne bi bili Japanci kada u pomoć ne bi pozvali, a koga drugog nego - robote.

Tako su, na jednom tokijskom univerzitetu, studenti upotrebili robote kako bi virtuelnim putem prisutvovali svečanoj dodeli diploma.

 

Roboti su nosili studentske kape i odore, dok su se na tabletima, koji su se nalazili na mestu njihovih "glava", bila lica studenata koji "primaju diplomu" , piše Ubergizmo.

Ovo, međutim, nije bio prvi put da se ceremonija dodele diploma u Japanu, usled epidemije korona virusa, odvija virtuelno. Još jedan univerzitet je uradio nešto slično, samo što je ovde svečana dodela diploma održana u video igri Minecraft, gde su se studenti pojavili u vidu svojih avatara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading