Ovo je ubedljivo najprodavaniji telefon u 2017. godini!

Autor: Republika

Razonoda

11.10.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najprodavaniji pametni telefon u prvih šest meseci ove godine bio je iPhone 7 kompanije Apple.

RepublikaFoto: youtube.com/TechRadar
iPhone 7 prešišao sve druge telefone

U pitanju je podatak koji je objavila britanska kompanija IHS Markit u sklopu svog istraživanja, a posle spomenutog modela kao najprodavaniji pametni telefon redom slede iPhone 7 Plus, Samsung Grand Prime Plus, iPhone 6S i Samsung Galaxy S8.

Pritom valja naglasiti da je Samsungov ovogodišnji flegšip, Galaxy S8 u prodaju stigao tek u aprilu, što je imalo uticaja na njegove prodajne rezultate obuhvaćene ovim istraživanjem.

Osim najprodavanijih pametnih telefona spominje se kako je ove godine 22 modela pametnih telefona prodato u više od milion primeraka, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 17 modela. Appleovi 4,7-inčni iPhone-i nalaze se na vrhu IHS Markitove lestvice već poslednje tri godine i to uprkos padu tržišne zastupljenosti.

Kineski proizvođači zapaženi su na tržištu sa osam modela koji su prodati u više od šest miliona primeraka (reč je o pet modela kompanije Oppo, dva kompanije Xiaomi i jednom kompanije Huawei).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading