Imali ste problema sa pozivima ovih dana? Evo šta se dešava sa mobilnim mrežama u Srbiji!

Autor: Republika

Razonoda

20.03.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mobilna komunikacija i plaćanje karticama u poslednjih par dana bili su znatno otežani. Šta je dovelo do toga?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Glavni razlog preopterećenja koji se desio posle uvođenja vanrednog stanja jeste što je saobraćaj koji se generisao kod sva tri mobilna operatera bio za 50% veći nego saobraćaj koji se generiše čak i za Novu godinu. Nijedan od tri mobilna operatera ne pamti ovoliki saobraćaj koji se generisao u poslednja dva dana - rekao je u jutarnjem programu Prve TV Vladimir Lućić, koordinator za internet i multimediju Telekoma.

- Najveći problemi dešavali su se kada se iz mreže jednog operatera zove u mrežu drugog - kaže on i dodaje - Preporučio bih svima da ukoliko ne mogu da dobiju nekoga normalnom komunikacijom, koriste Viber ili WhatsApp. Na kraju, dobri stari SMS u većini slučajeva odlično funkcioniše.

Luči kaže da što se tiče problema koji su se javljali ukoliko je neko hteo da plaća kreditnim karticama, svi su otklonjeni.

- Ne zna se u čemu je bio problem, ali se brzo oporavilo pa i juče i danas se radi bez problema - kaže on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading