Microsoft upozorio: Novi problemi sa ažuriranjem Windows 10 i "plavi ekran smrti"!

Autor: pcpress.rs, Republika

Razonoda

11.03.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi sa Windows 10 ažuriranjima više nisu ništa novo, budući da već neko vreme otežavaju korisničke živote. Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću.

Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran. Pored toga, tu je i takozvani "plavi ekran smrti" koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in.

Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.

Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka. 

Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, te u Windows Desktop Search ukucaju "update history" i kliknu na "View your Update history", potom izaberu "Uninstall Updates", te izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading