Zaposleni u Vladi ove države godišnje izgube više od 2.000 telefona, tableta i računara

Autor: BBC

Razonoda

24.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u britanskoj Vladi ne mogu da se pohvale da su pažljivi prema imovini koju su zadužili. Naime, samo tokom prošle godine oni su izgubili čak 2004 mobilna uređaja, od čega je samo 249 pronađeno. Ovaj podatak objavljen je nakon zahteva koji se pozivao na slobodu informacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustarcija

Najveći broj nestalih uređaja pripadao je zaposlenima u Ministarstvu odbrane (čak 796). To je znatno više nego godinu dana ranije, ali su iz Ministarstva naveli da je povećanje broja izgubljenih uređaja u direktnoj korelaciji sa povećanjem broja zaposlenih.

Od ukupnog broja ukradenih uređaja:

- 474 uređaja je izgubljeno

- 347 uređaja je ukradeno
- Za 183 uređaja je nepoznato da li su izgubljeni ili ukradeni
- Za 1.629 uređaja ne zna se lokacija gubljenja ili građe

Što se tiče sigurnosti podataka na nestalim uređajima, više od 90 procenata je imalo aktiviranu enkripciju. Međutim, za 65 telefona se pouzdano zna da nisu imali takvu vrstu zaštite, dok se za još 115 uređaja ne zna da li su imali uključenu enkripciju.

Istraživači tvrde da ovo i nije toliko strašna situacija kao što na prvi pogled izgleda. Administratori su u stanju da ih daljinskim putem resetuju i obrišu sve podatke sa njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading