Gugl mape će uskoro da pokazuju političke granice u zavisnosti od lokacije!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

21.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje neke sitnice na mapama, to jest postoje određene regije koje su trenutno sporne, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice. Prema izveštaju Washington Post-a, ova promena učiniće to tako da u zavisnosti od toga ko gleda mapu i odakle je gleda, mogla bi da pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.

- Ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regija i granica i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije. U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice - rekao je Ethan Russell, direktor upravljanja proizvodima Google Maps-a.

Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje. Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading