Nikad lakši način da se zarade pare: Doniranje lica za humanoidne robote je biznis novog doba

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

18.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Geomiq započela je konkurs koji bi slobodno mogao da se nazove "konkursom novog doba, a od učesnika se traži da pošalju svoje fotografije i tako možda postanu modeli za novu liniju humanoidnih robota".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Donacija lica se, naravno, odnosi na prepuštanje "autorskih prava" na vizuelni identitet, a oni koji budu izabrani bi za svoj ustupak mogli da zarade do 125 hiljada dolara. To znači da bi jednog dana na nekom vojnom robotu mogli da vide svoje lice, a u blog postu kompanije se ističe da se traži lice koje izgleda "prijateljski". Detalji o projektu su oskudni, budući da Geomiq sarađuje sa još uvek nepoznatom kompanijom, i po ugovoru ne se da otkrije previše podataka.

Izabrano lice bi jednog dana moglo da se nađe na nekoliko hiljada robota, koji bi trebalo da postanu virtuelni družbenici za starije građane, a na projektu se radi već pet godina, te se očekuje da u proizvodne pogone uđe 2021. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading