KINEZI PREŠIŠALI AMERE: Huawei pretekao Apple po broju prodatih mobilnih telefona!

Autor: Republika

Razonoda

03.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huavei (Huawei) modeli pametnih telefona su postali drugi najprodavaniji brend u 2019. godini nakon što su sa 240 miliona prodatih uređaja prestigli Epl (Apple).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huavei

Citirajući više izvešaja konsultantskih kuća, portal The Verge navodi da je najpoznatiji američki proizvođač elektronike prošle godine prodao 200 miliona.

Južnokorejski Samsung se i dalje nalazi na prvom mestu najprodavanijih mobilnih telefona sa 300 miliona prodatih uređaja, a četvrtu i petu poziciju zauzimaju još dve kineske firme, Sjaomi (Xiaomi) i Oppo.

Huaveijev napredak na listi predstavlja iznenađenje zbog pritiska zvaničnog Vašingtona na ovog proizvođača, koji je sprečio korišćenje Gugl i drugih softverskih rešenja poreklom iz SAD na njihove uređaje.

Procenjuje se da je oko 60% Huavei telefona prodato u Kini, a da je na svetsko tržište otpremljeno 17% više telefona u odnosu na 2018. godinu.

Istraživači navode i da bi Huavei bez trenutnog trgovinskog rata verovatno bio znatno bliži južnokorejskom takmacu, ali i da je industrija pametnih telefona u celini prodala manje uređaja nego lane. Navodi se i da je 2019. godina bila prva zabeležena u kojoj se potražnja za pametnim telefonima na globalnom nivou smanjila dve godine zaredom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading