WhatsApp od danas ne radi na milionima telefona

Autor: Tanjug

Razonoda

01.02.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp koja je u vlasništvu Fejsbuka.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako je saopštila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i ajfoni IOS 8 i stariji neće više moći da koriste WhatsApp, a navodi se da će većina korisnika ipak moći da koristi svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira.

Ipak, određeni uređaji poput iPhone 4s, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompaktibilni sa aplikacijom.


"WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbedna, ali istovremeno se suočava s neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima", rekao je analitičar CHS Insighta Ben Vud.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti.

"Ovo je poslednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. decembra 2019. godine", izjavio je portparol kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading