PRIČE IZ SVEMIRA SU DOKAZ DA JE SVE MOGUĆE! Astronauti čitaju deci pre spavanja

Autor: Tanjug

Razonoda

24.01.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vremenu društvenih mreža ljudi sve manje čitaju, a tim astronauta odlučio je da to promeni i pomogne u obrazovanju najmlađih stanovnika ove planete.

RepublikaFoto: pixabay.com
Tekst potpisa

Zahvaljujući projektu Priče iz svemira, deca će priče moći da slušaju od pravih astronauta koji zaista čitaju priče iz svemira.

Projekt su osmislili astronaut Bendžamin Alvin Dru Džunior i Patriša Trajb, nastavnica i bivša direktorka obrazovanja u Svemirskom centru u Hjustonu.

Ovaj zanimljiv projekat funkcioniše na jednostavan način. Knjige se dostavljaju u Međunarodnu svemirsku stanicu gde astronauti rade na raznim misijama. Onda oni snime sebe kako čitaju knjige i video je potom dostupan na sajtu projekta i na njihovom Jutjub kanalu.

Na ovu ideju Trajb je došla nakon što je istraživala o pismenosti i naučnim veštinama dece u SAD. Ona je shvatila da je nužno da se kod dece poboljšaju obe ove veštine, tako da je osmislila nešto što bi moglo da kombinuje nauku i čitanje te ih učini pristupačnijim deci.

 - Ko su bolji uzori koji bi inspirisali decu da se bave naukom i da ih podstiču na čitanje? Ne samo da imaju priliku da gledaju i slušaju knjige, već posmatraju i Međunarodnu svemirsku stanicu -  kaže Patriša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading