Štampane kuće kao rešenje za beskućnike

Autor: Pcpress

Razonoda

15.12.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprofitna organizacija New Story je još u maju objavila rendere planova za čitavo naselje koje bi se sagradilo samo uz pomoć 3D štampača, a vizija je sada još bliže stvarnosti, budući da je pre nekoliko dana predstavljena prva konstrukcija.

Planirano je da se u Meksiku sagradi 50 ovakvih domova u koje bi mogle da se usele čitave porodice.

Kuće imaju nešto preko 45 kvadratnih metara površine, a odštampane su uz pomoć Vulcan II štampača koje je kompanija Icon dizajnirala specijalno za ovaj projekat. Za štampanje jedne kuće potrebno je samo 24 sata, a svaka ima dve spavaće sobe i kupatilo.

Porodice koje bi trebalo da se usele u ove kuće imaju prihode koji su niži od 80 dolara mesečno, zbog čega trenutno borave u barakama koje ih ne štite od vremenskih nepogoda i drugih spoljašnjih faktora.

Ovaj projekat bi mogao da inspiriše i kompanije iz drugih delova sveta, budući da se tvrdi da se ne radi o "blesavoj ideji" kao što su mnogi tvrdili u početku, već o projektu koji bi mogao da donese krov nad glavom onima koji najčešće spavaju pod vedrim nebom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading