Otkrivamo: Zašto je veličina bitna i kako utiče na iskustvo gledanja televizije?

Autor: Republika

Razonoda

29.11.2019

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizor je bez sumnje centralna tačka svakog modernog doma i predstavlja nezaobilazni deo rituala opuštanja posle posla, pred spavanje i vikendima. Zato je izuzetno važno da u skladu sa sadržajem koji najviše volite odaberete odgovarajuću veličinu dijagonale za svoju dnevnu ili spavaću sobu.

Foto: Promo foto

Kada birate televizor, morate da budete realistični, jer koliko god da vam se sviđa ideja "veće je bolje", nužno je da uzmete u obzir veličinu svoje sobe. Međutim, više od veličine prostorije i rasporeda nameštaja u njoj, na odluku korisnika o dijagonali ekrana utiče sadržaj koji nameravaju da gledaju. Ako ste strastveni gledalac filmova i želite iskustvo kućnog bioskopa, ili ste uzbuđeni pred svaku utakmicu omiljenog tima, onda vam definitivno treba neki od većih modela.

Kada gledate film na velikom ekranu, kristalno jasna slika, uz visoku rezoluciju i jarke boje, na vas će ostaviti utisak da niste gledalac, već učesnik radnje koja se odvija pred vama. Zamislite da gledate neki od novih naučno-fantastičnih blokbastera i u sceni koja se dešava u svemiru vidite sjaj zvezda toliko intenzivno, da se osećate kao da se nalazite na svemirskom brodu sa glavnim junakom. Na velikom ekranu, Samsung QLED tehnologija dolazi do punog izražaja, prikazujući nikad širu paletu boja i savršenu sliku bez obzira na brzinu akcije u prikazanim scenama. Kada gledate film čija se radnja dešava u snežno-belom ambijentu severnog pola ili u vatreno-žutom okruženju afričkih pustinja, boje i teksture će zaista odražavati bogatstvo nijansi i tonova ovih predela.

Foto: Promo foto

Ukoliko ste, sa druge strane, ljubitelj fudbala i ne propuštate nijedan prenos Lige šampiona, a želite da ugostite svoju ekipu i da uz piće i grickalice uživate u majstorskim potezima najboljih evropskih timova, neki od velikih ekrana iz Samsung QLED serije predstavljene ove godine omogućiće vam da do najmanjih detalja ispratite svaki potez igrača. Dodatno, uz Samsung soundbar uređaje poput HW-Q90R ili Q80R, i audio doživljaj će biti potpun. Zahvaljujući side-firing drajverima izvori zvuka okružuju korisnika sa svih strana, pa ćete se osećati kao da ste na fudbalskom stadionu i da je žamor navijanja svuda oko vas.

Moderni televizor je multimedijalni uređaj koji korisnicima nudi i vrhunsko muzičko iskusto. Velika dijagonala ekrana, u kombinaciji sa vrhunskom QLED tehnologijom i kvalitetnim soundbar zvučnicima sa up-firing drajverima uz koje zvuk dolazi direktno sa plafona, učiniće da recimo legendarni koncert grupe Queen održan na Vembli stadionu 1986. godine doživite kao da ste i sami u publici, na samo par metara od bine.

Foto: Promo foto

Vrhunska digitalna tehnologija i savršena slika, upakovane u veliki Samsung QLED ekran pružiće vam toliko razloga za uživanje u vašoj dnevnoj sobi. Sa ovakvim adutom u kući, nećete morati da čekate u redu za kupovinu karte za koncert ili utakmicu, dok bioskop neće biti jedino mesto gde možete uživati u jedinstvenom iskustvu na velikom platnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading