Gejmerski procesor za male pare? Deluje nemoguće, ali Pentium G5400 je idealno rešenje

Autor:

Razonoda

14.11.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igranje kompjuterskih igara predstavlja zabavu kako za decu, tako i za odrasle. Međutim, sastaviti gejmersku konfiguraciju nije jeftino. Sa razvojem grafičkih elemenata novih kompjuterskih igrica postavlja se zahtev za jačim, a time istovremeno i skupljim hardverom koji bi podržao uživanje u ovoj vrsti zabave.

RepublikaFoto: twitter.com/maher275
Foto: Ilustracija

No, i pored toga, Intel je ponudio rešenje svojim procesorom Pentium G 5400, koji je čak i za naše uslove jeftin, a uz to podržava igranje i nekih od zahtevnijih igara.

Ovaj dvojezgarni procesor na 3,7 GHz, uz 4MB L3 keš memorije može za malo novca da pruži odličnu zabavu. Pentium G 5400 na našem tržištu se može naći za oko 60 evra, u zavisnosti od toga gde kupujete. Ukoliko možete da odvojite vremena na potragu, učinite to, jer ćete uštedeti zbog razlika u ceni.

Foto: youtube.com/TechEpiphany

Na testu je ovaj procesor pokazao izuzetne rezultate s obzirom na to da je njegov bencmark rezultat za 29% slabiji od odličnog procesora Intel I3-8100 (čija cena na našem tržištu dostiže i 150 evra). 

Specifikacije Intel G5400

Brzina procesora- 3.70 GHz Base Frequency
Socket - Coffee Lake LGA 1151 Socket
Broj jezgara- 2 Cores, 4 Threads
Keš memorija- 4MB SmartCache
Grafika - Intel UHD Graphics 610
Ram memorija podrška - DDR4-2400 Dual Channel Support
Podrška broja slotova - 16 Maximum PCI Express Lanes
Napajanje - 54W TDP
Sa procesorom dobija se i kuler za hlađenje

Intel Pentium G5400 zbog odličnih performansi je često najbolji izbor na listima za kupovinu jeftinijih procesora koji mogu zadovoljiti i zahtevnije korisnike, kao što je igranje igrica.

Koje su sve mogućnosti ovog izuzetnog procesora pogledajte u video prilogu ispod:

Ukoliko planirate kupovinu, ili nadogradnju računara, a pri tome ne raspolažete naročito velikim budžetom, imajte na umu Intel Pentium G5400 jer se svakako isplati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading