Ovaj iPhone model će prestati da radi ako ODMAH ne instalirate apdejt!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

29.10.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam godina nakon što je iPhone 5 predstavljen, Apple je počeo da šalje obaveštenja njihovim vlasnicima da moraju da apdejtuju ove modele na najnoviju kompatibilnu iOS verziju - iOS 10.3.4 do 3. novembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Imate vremena do 3. novembra

Sudeći po kompaniji, iPhone 5 modeli koji ne budu apdejtovani do kraja nedelje više neće moći da se povežu sa internetom.

Osnovni servisi kao što su App Store, iCloud, mejl i surfovanje internetom će prestati sa radom.

Apple je pre dve godine prestao da razvija iOS 10 nakon predstavljanja verzije sa oznakom 11, ali je ovo leto bio primoran da ispravi veliki problem kako bi stariji iPhone i iPad modeli održali kompatibilnost sa GPS mrežama.

U slučaju da ipak ne instalirate apdejt na vreme, nije sve izgubljeno jer postoji rešenje, ali znatno komplikovanije od proste nadogradnje.

Potrebno je da bekapujete i restorujete svoj telefon uz pomoć kompjutera i na taj način instalirate apdejt jer regularni apdejti koji direktno stižu na telefon više neće biti dostupni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading