Huavej spremio zamenu za Gugle mape

Autor: Srbija danas, Republika

Razonoda

19.08.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Huavej tehnolodžiks", posle promocije novog operativnog sistema "Harmoni OS" koji će zameniti "Android", planira da u oktobru predstavi i vlastiti servis za mapiranje, ukoliko im američka vlada zabrani korišćenje "Gugl mapa" na njihovim pametnim telefonima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Usluga mapiranja "Huaveja", poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zasnivaju na njegovim mogucnostima. Map kit će biti povezan sa lokalnim servisima za mapiranje i pokrivaće oko 150 zemalja i regiona.

Američki sajt namenjen za rezervacije smeštaja "Buking holdings", biće jedna od softverskih kompanija koja će biti partner "Huaveja" na poslovima mapiranja.

Ovaj korak je od presudnog značaja kako bi "Huavej" održao popularnost svojih pametnih telefona na međunarodnom tržištu. Čang Pingan, predsednik poslovne grupe "Huaveja" za potrošače, ističe da je više od polovine aplikacija za mobilne telefone zavisno od određivanja lokacije uređaja i oslanjaju se na mogućnosti mapiranja.

RepublikaFoto: youtube.com/MOB TRICKS
Foto: Ilustracija

Map kit će biti dostupan na 40 jezika. Nudiće usluge saobraćaja u realnom vremenu i veoma sofisticiran navigacioni sistem koji će moći da prepozna pravac trase puta. Takođe će omoguciti i mapiranje proširene realnosti, dodao je Pangan.

Usluga mapiranja "Huaveja", poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zaznivaju na njegovim mogućnostima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading