Bicikla koja dostiže 40 km na čas kao od šale

Autor: pcpress.rs, Republika

Razonoda

09.09.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Copenhagen Wheel je električni motor, koji, kada je montiran, običnom biciklu omogućava da razvije brzinu do 40 kilometara na sat, i to kada se vozi uzbrdo. Kreirali su ga stručnjaci iz Instituta za tehnologiju u Masačusetsu (MIT), a može da se ugradi u skoro svaki bicikl.

RepublikaFoto: youtube.com/Copenhagen Wheel
Točak je moguće povezati i sa smartfonom

Ova tehnika zadnji točak bicikla tako pretvara u električni motor, a bicikl u električni hibrid. Biciklistima pomaže da lakše savladaju bilo koji uspon ne koristeći dodatni napor, te da sa lakoćom prestižu automobile.

Kada se zadnji točak bicikla zameni sa Copenhagen Wheel-om, moguće ga je povezati na pametni telefon, preko kojeg se onda kontroliše brzina i kočenje, te zaključavanje bicikla.

Osmišljen je tako da transformiše urbanu mobilnost, te život u gradu učini udobnijim. Prepreka toj transformaciji bi mogla da bude samo cena ovog ‘točka’ – koja trenutno iznosi 1.500 dolara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading