Kod zamene punjača obratite posebnu pažnju jer on može ozbiljno da naškodi telefonu

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

16.07.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu svi punjači isti, a neki mogu da vam naprave ozbiljnu štetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Investiranje u portabl punjač je dobra ideja jer nikada ne znate kada će vaš iPhone ostati bez baterije. Ali podjednako je važno da obratite pažnju i na sam punjač koji ćete kupiti - jer nisu svi isti.

Pogrešan punjač može da kompromituje vaš teOve aplikacije "jedu" bateriju na vašem telefonu čak i kada nisu pokrenutelefon i bude veoma loš po njegovu bateriju.

Apple ima strogu politiku koja ne garantuje da će kompanija pokriti troškove rešavanja problema na iPhoneu ako otkrije da ste koristili kabl ili punjač koji nije njegov.

Možda mislite da je razlog za to jer žele da uštede novac, ali brojne jeftinije alternative pravile su velike probleme na iPhoneu.

RepublikaFoto: youtube.com/91Tech
Foto: Ilustracija

Iako je veoma privlačno uštedeti novac na jeftinijem punjaču, stručnjaci kažu da to dugoročno gledano uopšte nije dobra ideja.

- Jeftiniji punjači nemaju nužno sve bezbednosne standarde koji su potrebni kako bi telefon konstantno punili ispravnom voltažom. A pomeranje voltaže može da ošteti port za punjenje, pa čak i bateriju, tvrdi Bred Nikols, stručnjak za popravke.

Apple na svom sajtu ima spisak uređaja koji mogu da se koriste, a kada u obzir uzmete koliko ste platili svoj telefon, malo više novca za punjač i ne čini se toliko lošom investicijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading