Orvelova "Životinjska farma" dobija svoju video igru

Autor: pcpress.rs, Republika

Razonoda

07.09.2017

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Životinjska farma, socijalna satira Džordža Orvela, pronalazi nov medijum i biće napravljena indie igra koja će se bazirati na ovom romanu. Projekat je još uvek u izradi i ima podršku od piščevog fonda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Datum izlaska igrice na tržište još uvek se ne zna

- Posebno je važno za čitaoce i igrače da mogu da se identifikuju i sa tlačiteljima i potlačenima - rekao je član tima Imre Jele (RuneScape) o prelasku iz romana u igru.

On se nada da će ovaj put kroz fikciju publici pomoći da bolje shvati motive moći i njihovo mesto u sve primetnije podeljenom društvu koje nosi oznake totalitarnih režima.

Uključenost Orvelovog fonda u ovaj projekat naglašava potrebu da se više priča o ovoj temi, i Jele je izjavio da su iz fonda "detaljno pregledali ideje i ciljeve kao što i treba".

Pored Jele, članovi koji rade na ovom projektu su George Baker (Fable), Kate Saxton (The Witcher 3), Jessica Curry (Everybody’s Gone to the Rapture) i Andy Payne (Gambitious). Svako od njih je povezan na neki način sa “Životinjskom farmom”, izjavio je Jele, i ceo tim se oseća veoma odgovornim da roman oživi i na ovaj način za modernu publiku.

- Pravo je vreme za nas kao kreatore jer smo dovoljno sazreli da preuzmemo odgovornost, pravo je vreme za publiku jer igrači vole da iskuse sofisticiranije teme i pravo je vreme za društvo koje je krenulo ka pravcu sličnom univerzumu koji je opisao Džordž Orvel - izjavio je Jele.

Igra "Životinjska farma" još uvek nema datum, niti je tim objavio platformu, ali je sama ideja bavljenja interaktivnom ekranizacijom za svako poštovanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading