Veštačka inteligencija je veća pretnja od Severne Koreje!

Autor: n1info.com

Razonoda

05.09.2017

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilon Mask, osnivač i izvršni direktor aeronautičke kompanije Spejs eks i suosnivač i direktor kompanije za proizvodnju automobila Tesla motors ocenio je da treći svetski rat neće izazvati aktuelna problematična situacija sa Severnom Korejom, već nadmetanje za prevlast u oblasti veštačke inteligencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mask već neko vreme pokušava da ukaže na opasnost veštačke inteligencije

- Severna Koreja bi trebalo da bude na dnu naše liste rizika koji prete očuvanju civilizacije - izjavio je Mask na Tviteru.

Po njegovom mišljenju, Treći svetski rat će najverovatnije izazvati nadmetanje za prevlast u veštačkoj inteligenciji.

Ova predviđanja Ilona Maska stigla su kao odgovor na nedavnu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da je "veštačka inteligencija budućnost, ne samo Rusije, već cele ljudske vrste", kao i da će "onaj ko postane lider u toj sferi postati vladar sveta".

Trenutno su vodeće zemlje u tom segmentu Kina, Indija i SAD, kažu stručnjaci.

Mask, međutim, veruje da će se i drugi uključiti u ovu trku.

- Vlade ne moraju da poštuju propisane zakone. Preuzeće stvorenu veštačku inteligenciju od neke kompanije na silu, ako to bude potrebno - rekao je on.

Iznoseći ova predviđanja, Mask je došao u sukob sa osnivačem kompanije Fejsbuk Markom Zakerbergom, koji je njegova upozorenja nazvao "neodgovornim".

- Već neko vreme pokušavam da ukažem na opasnosti veštačke inteligencije, ali ne postižem željeni efekat. Kada već ne dopirem do ljudi, barem ću pomoći da se veštačka inteligencija razvije na način koji pomaže društvu - zaključio je Mask.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading