Huavei ima PLAN B: Ne treba im Gugl

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

23.05.2019

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huavei već nekoliko meseci razvija svog rivala "Googleovom PlayStoreu - AppGallery", ali u slučaju da bude prinuđen da ga u potpunosti napusti, kompanija mora da ima još neki plan b.

RepublikaFoto: twitter.com/HuaweiMobileUK
Foto: Ilustracija

A taj plan b bi mogla da bude prodavnica aplikacija "Aptoide" - koja sadrži više od 900.000 naslova.

Izvršni direktor ove prodavnice aplikacija Paulo Trezentos potvrdio je za "DN Insider" da ovaj digitalni hab trenutni razvoj situacije vidi "kao zanimljivu tržišnu priliku da stvori partnerstvo sa Huaweijem". U prošlosti, Trezentos i njegove kolege imali su nekoliko diskusija i sastanaka sa kineskom kompanijom u vezi sa ovim pitanjem, a nakon najnovijih vesti, Aptoid je ponovo pokrenuo priču o partnerstvu.

Doduše, ako dve kompanije uspeju da naprave dogovor, još nije poznato na koji način će doći do implementacije. Trezentos je nagovestio da bi dogovor mogao da ukljčuju preinstalaciju Aptoid aplikacije na Huavei telefone, ili njeno integrisanje u "App Gallery" prodavnicu - što bi verovatno bilo rešenje koje bi više odgovaralo kineskoj kompaniji.

"Aptoide" već radi sa kineskim proizvođačima smartfona kao što su "Xiaomi", "Oppo" i "Vivo".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading