Fejsbuk pooštrava pravila prenosa uživo korisnicima, razlog će vas iznenaditi

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

16.05.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fejsbuk pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Zakerberg

Čuvena kompanija saopštila je da uvodi novu politiku za korišćenje usluge Fejsbuk Lajv, privremeno ograničavajući pristup osobama koje su se suočile s disciplinskim postupcima za kršenje najozbiljnijih pravila kompanije na bilo kom mestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste Lajv na određeni vremenski period, navodi kompanija. Takođe se povećava niz prekršaja koji će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

Fejsbuk nije naveo za koja krivična dela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je rekla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dve džamije u Krajstčerču ne bi bilo moguće da koristiti Lajv sa svoj Fejsbuk naloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading