Instagram u borbi protiv lažnih vesti: Počeo blokadom haštagova...

Autor: Tanjug

Razonoda

12.05.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle kritika na dozvoljavanje haštagova kojima se brže šire lažne vesti, kompanija Fejsbuk odlučila je da se pozabaviti ovom opcijom u okviru Instagrama i ograniči mogućnosti za zloupotrebu, prenosi portal Seebiz.

RepublikaFoto: pixabay.com

Problem je izašao u prvi plan nakon što su se pojavili tagovi koji promovišu postove u kojima se tvrdi da "vakcine mogu ubiti", pa će Instagram na prvom mestu blokirati one tagove koji šire dezinformacije u vezi s vakcinasanjem, da bi se kasnije proširio i na druge netačne informacije.

Tako su već blokirani haštagovi poput #vačinescauseautism i #vačinescauseaids, a sada se planira blokiranje i onih koji ne sadrže konkretnu informaciju, ali se koriste za širenje lažnih vesti, poput #vačines1234.


Kada Instagram blokira neki haštag više nije moguće pronaći one sadržaje koji su bili organizovani u okviru njega, pa klik na banovani haštag ne donosi nikakve rezultate, čime se sprečava dalje širenje netačnih, te zlonamernih informacija.

Pored toga, Instagram radi i na drugim načinima za borbu protiv lažnih vesti u situacijama kada neki korisnik pretražuje problematični haštag. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading