(VIDEO) ŠOK ZA GEJMERE: Najboljeg Dota 2 igrača pobedio ROBOT!

Autor: telegraf.rs

Razonoda

31.08.2017

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danilo "Dendi" Ishutin pobeđen je od strane AI bota kojeg je napravila startap kompanija OpenAI koju je pokrenuo Ilon Mask.

RepublikaFoto: youtube.com/Dota 2 Rapier
I najbolji budu pobećeni - ali ovog je nadmašio robot!

Danilo "Dendi" Ishutin pobeđen je od strane AI bota kojeg je napravila startap kompanija OpenAI koju je pokrenuo Ilon Mask.

Pobeda bota je bila šok za sve, jer do sada niko nije mislio da je moguće da veštačka inteligencija pobedi iskusnog ljudskog protivnika u igri kao što je Dota 2, piše "Daily Mail".

Ova pobeda predstavlja veliki korak u napretku tehnologije, ali i dolazi sa Maskovim upozorenjem da ne treba nekontrolisano stvarati i razvijate veštačke inteligencije.

Bot je bez problema pobedio Ukrajinca u dve runde tokom sporednog meča na "The International" svetskom takmičenju koje se održalo u Sijetlu.

Kompanija Open AI ima za cilj stvaranje "prijateljske" veštačke inteligencije od koje će čitavo čovečanstvo imati korisnike.

- Bot je veoma zanimljiv za igranje i bio je zahtevan protivnik. Siguran sam da ga je moguće pobediti, ali u igri sa njim ne postoji mesto ni za najsitnije greške - napisao je Ishutin na Twitteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading