Jezivo: Robot održava sahrane umesto sveštenika (VIDEO)

Autor: nezavisne.com

Razonoda

26.08.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna japanska kompanija dala je novu ulogu humanoidnom robotu SoftBanka, nazvanom "Pepper", a to je uloga budističkog propovednika za vođenje obreda sahrane tako da se sada u tu svrhu umesto sveštenika može unajmiti robot.

RepublikaFoto: youtube.com/euronews (in English)
Japancima ne smeta robot umesto sveštenika

Na sajmu pogrebne industrije "Life Ending Industry Expo" u Tokiju u sredu je bio izložen robot koji je pevao sutre kompjuterizovanim glasom dok je udarao u bubanj. Kompanija Nissei Eco napravila je softver za sahrane za "Peppera", robota kojega je predstavio SoftBank Group Corp. 2014.

Japansko stanovništvo sve je starije i mnogi budistički sveštenici primaju manje finansijske podrške od svojih zajednica tako da su neki od njih prisiljeni potražiti dodatne poslove, izjavio je Michio Inamura, savjetnik kompanije Nissei.  

Robot za sahrane mogao bi "uskočiti" kada sveštenik nije dostupan, smatra on. Osim toga, najam ovog robota košta manje od 50.000 jena (oko 380 evra) po sahrani u poređenju s više od 240.000 jena (oko 1 800 evra) koliko košta sveštenik. Robot još nije dobio ponudu za posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading