Evo koje igrice možete da igrate sa svojim unucima

Autor: blic.rs

Razonoda

26.08.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaši unuci vas posećuju tokom raspusta? Vrućina ili kiša vam ne dozvoljavaju da izađete i deci je dosadno? Postoji mnogo rešenja za taj problem, a jedan od njih je igranje neke video igre. Koja će biti dobra za decu, ali i za bake i deke?

RepublikaFoto: youtube.com/GoGy Games
Cut the rope je idealna za moždane aktivnosti

Pre svega, vrsta igre određuje se u odnosu na starost vaših unuka. Deci od četiri do pet godina potrebna je pomoć u igri, šestogodišnjaci su samostalniji i možemo razmisliti o nekoj saradnji ili čak takmičenju sa njima. Teško je precizno ukazati na "odgovarajuće" igre jer to zavisi od dece, ali i od baka i deka. Ipak, možemo vam pokazati neke žanrove koji će biti savršeni za uzajamnu zabavu.

Logičke igre

Nema ništa bolje od moždane aktivnosti! Logičke igre će pomoći u tome. Možemo ih naći na stotine na internetu, ali koje su najbolje za decu? Potrebno je da ne budu teške, ali dovoljno izazovne i zabavne, sa grafikom koja odgovara dečijem uzrastu. Možemo pretraživati ceo internet ili samo posetiti odgovarajući odeljak na Game Planetu i odabrati između klasičnih logičkih igara ili šarenolikih dečijih naslova poput Cut the Rope ili Happy Kittenz Puzzle.

Farmerske igre

Izgradnja i razvoj virtuelne farme može biti odlična zabava za igrače svih uzrasta. Zašto to ne probate sa svojim unucima? Izaberite useve i dekorišite svoju farmu zajedno. Možda bi to bio dobar početak pre nego što se odvezete na pravu farmu? Naučite svoje unuke o kulturama i objasnite im kako izgleda život na farmi. Postoji puno prijateljskih i sasvim realnih igara poput Family Barn. Takođe možete odabrati igre fantastičnih farmi kao što su Dreamfields ili Charm Farm.

Strateške igre

Vaši unuci su stariji od 6 ili 7 godina i želite da im ispričate o istoriji i naučite ih strateškom razmišljanju? Video igre su dobar način da to uradite. Na Game Planetu možete naći mnoštvo više ili manje naprednih strategijskih igara kao što su TravianLords and Knights ili Goodgame Empire. Možda je dobra ideja da započnete svoju avanturističku zajedničku izgradnju nekog srednjevekovnog sela i ispričate svojim unucima priče o vitezovima i kraljevima? Neće biti samo zabavno već i dobar način učenja osnovnih činjenicama o svetskoj istoriji. Ne propustite tu mogućnost i zapamtite da je učenje kroz igru najefikasnije!

Ovo su samo neki od predloga. Ne postoji jedino odgovarajuće rešenje ili objektivno najbolja igra za vas i vaše unuke. Nekim ljudima je najzabavnija virtuelna farma, a drugi će se najbolje provesti uz neku trkačku igricu ili strategiju. Ipak, zapamtite da bi video igre mogle biti dobar način da provedete neko vreme sa svojim unucima. Gde biste mogli pronaći najbolje besplatne online video igre? Možete ih naći na Game Planetu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading