U nekoliko koraka: Nikad lakše prosleđivanje poziva

Autor: Republika

Razonoda

19.03.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste prosledili pozive na drugi broj prvo morate da otvorite aplikaciju Phone. Tamo pritisnite ikonicu koja izgleda kao tri vodoravne tačke.

RepublikaFoto: youtube.com/Pocketnow

Odaberite opciju Settings i nakon toga More Settings ili Call Settings, zavisno od toga koji je proizvođač vašeg smartfona. Nakon toga uđite u opcije prosleđivanje poziva pritiskom na Call Forwarding. 

Tamo odaberite jednu od četiri opcije: Always forward prosleđuje sve pozive na određeni broj. Ako želite da prosledite pozive kada ste već na vezi, odaberite Forward when busy. Ako želite da prosledite poziv nakon što na njega ne odgovorite, odaberite Forward when unanswered. Konačno, opcija Forward when unreached prosleđuje pozive samo ako vaš telefon nema signal ili je isključen. 

Upišite broj na koji želite da prosledite pozive (zajedno s kodom regiona) te nakon toga odaberite OK, Enable, ili Turn On. 

Prosleđivanje poziva možete da deaktivirate skoro istim procesom - morate da pritisnete na sve gore navedene opcije i svaku isključite pritiskom na Disable. 


Na iPhoneu je ova procedura puno lakša. Otvorite Settings, odskrolajte do stavke Phone i tamo odaberite Call Forwarding za aktivaciju prosleđivanja poziva. Pored imena opcije postoji prekidač koji aktivirate tako da prekidač prebacite na “zeleno”. 

Nakon toga birajte broj na koji ćete proslediti pozive odabirom opcije Forward To, te odaberite broj zajedno sa kodom regiona. Za izlazak iz menija samo pritisnite na Call Forwarding još jednom. Za gašenje opcije promenite gore pomenuti prekidač na belo. 

Za početak proverite da li upisali pravi broj. Osigurajte da je uneseni broj aktivan. 


Isključite promet podataka i nakon toga ga ponovno aktivirajte. Neki forumi čak predlažu gašenje ovog prometa podataka, gašenje prosleđivanja, pa paljenje prometa podataka i tek onda prosleđivanja. Na iPhoneu opciju možete da deaktivirate odlaskom na Settings > Cellular na iOS-u ili Settings > Network & internet > Mobile network na Androidu. Nakon što ste to napravili, resetirajte svoj uređaj. 

Druga stvar koju treba da uradite je da update-ujete softver. Ako ste vlasnik iPhonea, treba da idete u Settings i idite na Update softver. Na Androidu birajte Settings > System > System update. 

Još jedna opcija je resetovanje postavki mreže. Ako ste vlasnik iPhonea, idite na Settings > General > Reset > Reset Network Settings. 

Ako ste na Androidu, idite u Settings. Zavisno od uređaja tamo ćete morati da izabereta General Management ili System. Tamo pronađite stavku sličnu Reset Options i Reset Wi-Fi, Mobile i Bluetooth ili resetovanje mrežnih opcija odabirom Network Settings Reset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading