Osnivač Whatappa apeluje da se briše Facebook

Autor: Republika

Razonoda

18.03.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

RepublikaFoto: pixabay.com

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski San. 

Ekton je 2014. godine prodao Facebooku svoj udeo u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka. 

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Facebooka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod. 

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka - to je uradio preko Twittera, gde je napisao "Vreme je #izbrišitefacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading