Hoće li nam Apple Glass omogućiti da vidimo više od običnih naočara?

Autor: macrumors.com, imagazin.rs

Razonoda

28.02.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodeljen je još jedan patent za Apple Glass, naočare za proširenu stvarnost kompanije Apple, koje omogućuju AR naočarima da tačno prikažu detalje onoga u šta gledate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kada Apple Glass bude spreman, funkcija prikazivanja će biti izuzetno razrađena, elegantna, sa naučnim karakterom. Kancelarija za patente i robne marke Sjedinjenih Američkih Država (The US Patent & Trademark Office) nedavno je izdala i objavila patent koji bi omogućio kompaniji da korisnicima naočara omogući detaljnu informaciju objekata u koje gledaju. 

Patent sadrži različite metode za "displej na glavi" (naravno, Apple Glass nije spomenut direktno, ali možete predpostaviti o čemu se radi) za prikaz informacija o POI (Points Of Interest) sa malim indikatorima. 


Korisnici mogu dobiti više detalja o prikazima i objektima tako što će kliknuti prstom na prikaz u svom vidnom polju. Prednja kamera uređaja (koja treba da ima savršen senzor dubine) podržava ovaj pokret i prikazuje više ili manje informacija o željenom objektu. Nismo sasvim sigurni kako će ove dodatne informacije biti prikazane, a da istovremeno ne budu uznemirujuće za korisnike naočara. 

Što se tiče Apple Glass-a, imamo malo informacija koje uglavnom dolaze od Mark Gurman-a, a koji je njihovo lansiranje najavio najranije za 2021. godinu. Naočare bi direktno bile povezane sa operativnim sistemom iPhone-a i ne bi prikazivale virtuelnu, već proširenu stvarnost, piše Imagazin.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading