Nova aplikacija sprečava pojavu zavisnosti od telefona kod dece

Autor: Republika

Razonoda

21.02.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pažnju dece u ranom uzrastu najviše privlače zvuci i svetlo, zbog čega kasnije lako postaju zavisna od upotrebe mobilnih telefona, računara ili konzola za igre.

RepublikaFoto: pixabay.com

Da bi ograničili vreme koja deca provode sa telefonom u rukama, tehnolozi iz Nikola Tesla centra razvili su aplikaciju koja deci ograničava upotrebu telefona, ali ih i podstiče na druge aktivnosti. 

Kada roditelji pokuša da svom detetu ograniče upotrebu telefona na manje od sat vremena dnevno, neretko se događa da u njihovim očima ispadnu negativci. Zato je stvorena aplikacija NTC green. 

Aplikacija je nastala u sklopu projekta koji je za cilj imao rešavanje problem hiper pažnje kod dece. Ona deci ograničava korišćenja telefona, ali ih i podstiče da budu aktivna. 

NTC green najbolje razultate pokazuje kod dece koja prvi put dobijaju pametni telefon na korišćenje. 


Deca, međutim, ne bi bila deca kada ne bi uspela da prevare čak i najsavremeniju tehnologiju... 

Uz aplikaciju, u Nikola Tesla centru su razvili i verziju šaha za najmlađe, koja ih uči osnovama te igre uz upotrebu samo tri figure, čija je osnovna ideja, takođe, da nauči decu da usmere svoju pažnju na pravi način. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading