Hakovan "neprobojni“ iPhone čip

Autor: mondo.rs

Razonoda

18.08.2017

23:30 >> 20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

iPhone 5S je bio prvi uređaj Apple kompanije, koji je doneo potpuno nov sistem zaštite korisničkih poverljivih podata, koji su bili izolovani od ostatka uređaja. Čuvali su se i obrađivali u Secure Enclave Processor ili SEP čipu, koji je do danas bio misterija, jer niko ne zna, osim kompanije, šta on radi i na koji način. Sve u vezi s njim je enkriptovano, a korisnički podaci bezbedni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ipak, po objavi na GitHub sajtu, korisnik Xerub uspeo je da probije SEP čip zaštitu i skine sloj zaštite, za šta su objavljeni i "ključevi".

Iako ovo zvuči kao grozna stvar, Apple nije u panici, piše PhoneArena.

Neimenovani Apple zvaničnik rekao je za TechRepublic sajt da kompanija ne namerava da ispravi ovo što je nastalo, jer su podaci korisnika i dalje zaštićeni.

Podaci su i dalje zaključani, a "probijen" je samo softver koji radi na SEP čipu, što ne predstavlja opasnost po korisnike, jer hakeri ne mogu s njim da učine ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading