VELIKA BRUKA APPLE-a: "Bag" u aplikaciji omogućava prisluškivanje!

Autor: The Verge, 9TO5MAC

Razonoda

31.01.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Apple privremeno je onemogućila rad svoje FaceTime aplikacije za video pozive, kako bi popravila veliki sigurnostni propust koji se kod nje javio.

RepublikaFoto: pixabay.com

FaceTime je, naime, korisnicima omogućavao da prisluškuju druge korisnike čak i kada oni ne prihvate dolazeći poziv. Kod nekih slučajeva se čak dešavalo da iPhone pošalje video snimak bez znanja korisnika. 

Apple je priznao propust, saopštivši da postoji rešenje ovog problema, kao i da će on biti ispravljen sa prvim sledećim ažuriranjem, koje bi trebalo da se pojavi već ove nedelje. A do tada, kao privremenu mera zaštite korisnika, Apple je onemogućio grupne pozive putem FaceTimea. 

Problem, koji je otkrio blog 9to5mac, javlja kada oba korisnika koji koriste 12.1, ili noviju, verziju Appleovog operativnog sistema iOS

Prilikom grupnih poziva putem FaceTimea dolazi do aktiviranja mikrofona uređaja, čak i kad pozvani korisnik ne odgovori na poziv. Mogućnost prisluškivanja može da traje do momenta kada se, nakon određenog vremena, prekine poziv. 


Takođe, pritisak na taster za blokiranje poziva ili isključivanje uređaja dovodi do slanja videa osobi koja poziva, a da pri tome osoba koja prima poziv to ne zna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading