Fejsbuk će uložiti 300 miliona dolara u novinarstvo!

Autor: rs.n1info.com

Razonoda

16.01.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava društvene mreže Fejsbuk saopštila je da će uložiti 300 miliona dolara naredne tri godine u razne projekte povezane s novinarstvom, kako bi se poboljšalo informisanje na lokalnom nivou koje je posebno pogođeno digitalnom revolucijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Nastavićemo borbu protiv lažnih vesti (fake news), dezinformacija i informacija lošeg kvaliteta. Želimo da pomognemo i lokalnim medijima - izjavio je Kempbel Braun, potpredsednik kompanije Facebook zadužen za partnerstvo s medijima.

Ta društvena mreža je u januaru 2017. godine pokrenula novinarski projekat - Facebook Journalism Project, u cilju jačanja veza s medijima. Glavna zamisao bila je da se medijima ponude rešenja kako da poboljašaju prihode prisustvom na Fejsbuku i da se poboljšala razmena informacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pretaživač Google je u martu 2018. godine takođe najavio 300 miliona dolara investicija u seriju projekata u borbi protiv lažnih vesti u cilju podrške medijima koji se smatraju pouzdanim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading