Bitkoin vredi više od 4.000 dolara!

Autor: zimo.dnevnik.hr, Republika

Razonoda

15.08.2017

23:15 >> 17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procenjuje se da će cena Bitcoina samo rasti zbog ograničenog broja dostupnih Bitkoina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bitkoin bi mogao da vredi i 4000 dolara

Nakon što je prošle nedelje ostvario novi rekord kada je njegova vrednost prešla 3500 dolara na berzama kriptovaluta širom sveta, Bitkoin je ovu nedelju započeo vr4toglavim rastom.

Po prvi put u istoriji trgovanja ovom kriptovalutom, Bitkoin je prešao granicu vrednosti od 4000 dolara. To je rast od 15 odsto u odnosu na kraj prošle sedmice.

Analitičari rast pripisuju poeli koja se dogodila na Bitkoin i Bitkoin cash kako bi se ubrzale transakcije.

- Do sad mnogi nisu zaista verovali da Bitkoin može dalje rasti dok se ne reši problem brzine transakcija. S ovom promjenom u protokolu, teoretski, broj transakcija koji se može obaviti u razumnom vremenu će biti mnogo viši, tako da su sad mnogi spremni na ulaganje - komentarisao je za Bloomberg osnivač Bitcoin burze BitMEX, Artur Hejes.

Promene u Bitkoin niši i nada da će transakcije sad biti nešto brže i jednostavnije, podstakla je i veliko ulaganje u jednu od berzi kriptovaluta. Tako je krajem proše nedelje berza "Coinbase Inc." objavila kako je dobila investiciju u visini od 100 miliona dolara za dalji razvoj.

Već se sad važe koliko će ova investicija povećati potražnju za Bitkoinom, a onda i njegovu cenu jer je po svom dizajnu, Bitkoin ograničen na 21 milion Bitcoina. Poređenja radi, do sad je ostvareno već 16,5 miliona Bitkoina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading