Izrael naručio najopasniji dron na svetu

Autor: zimo.dnevnik.hr, Republika

Razonoda

15.08.2017

22:30 >> 17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska uskoro će dobiti novo super oružje. U pitanju su dronovi visoke tehnologije koji će zameniti vojnike na zemlji.

RepublikaFoto: youtube.com/Youtupe Mania
Novi dron izraelske vojske biće najubojitije bespilotno oružje

Tehnologija je promenila gotovo sve industrije, uključujući i vojnu, ali i način ratovanja pa se čini kako u budućnosti najopasniji vojnici neće biti oni s oružjem u ruci, već hakeri koji sede na sigurnom i udaljenom mestu, a njihovo oružje je - računar.

Međutim, ljudi će na terenu i dalje biti neophodni, pešadija s oružjem u ruci i tenkovi koji će se boriti na prvoj liniji i koji će biti najizloženiji opasnostima i potencijalnim gubicima. Kako bi smanjili broj takvih žrtava, dvojica bivših izraelskih vojnika osnovali su kompaniju za razvoj dronova koji će u opasnim situacijama i borbama zameniti vojnike, čime bi se trebao smanjiti broj poginulih i ranjenih vojnika, ali i broj stradalih civila.

Kompaniju "Duke Robotics" za razvoj vojnih dronova osnovali su jer, kako su rekli za medije, više nisu mogli da gledaju pogibije kolega na prvoj liniji, ali i civila koji su bili kolateralne žrtve jer su se teroristi i neprijateljski vojnici često služili civilima kao ljudskim štitovima. Umesto vojnika, izraelska vojska (a možda i američka koja je takođe zainteresovana za ovaj proizvod) u nekim opasnim akcijama i borbama na prvoj crti uskoro će koristiti njihovu bespilotnu letelicu "Tikad".

Dosadašnji problem s dronovima opremljenim oružjem jest što ne mogu ostati stabilni prilikom pucanja te, pogotovo ako se koristi poluautomatska puška, sila ih odbacuje unatrag te se počinju kretati kaotično, no zahvaljujući tehnologiji ugrađenoj u TIKAD, ovaj dron nema takvih problema te ostaje stabilan i precizan prilikom pucanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading