Uskoro pametni telefoni sa kamerama od 48 megapiksela

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

13.12.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama iz kompanija Sony i Samsung, pametni telefoni u koje će biti ugrađivane, ranije ove godine najavljene, poboljšane kamere sa senzorima od 48 megapiksela uskoro bi mogli da se nađu u prodaji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tako je Honor nedavno najavio model View 20, koji će biti opremljen Sonyjevim IMX586 senzorom i Huaweijevim Kirin 980 procesorom. Uređaj će imati isti dizajn selfi kamere kao i predstojeći Huawei Nova 4 (tzv. "hole-punch" - objektiv kamere u levom gornjem uglu sa svih strana okružen površinom ekrana), koji će zvanično biti predstavljen 17. decembra.

Honor View 20, naslednik modela View 10, premijerno će biti predstavljen 22. januara u Parizu. Kineska verzija će u toj zemlji biti dostupna od 26. decembra. View 20 bi trebalo da bude konkurentniji na tržištu, u odnosu na svog prethodnika, kada je o specifikacijama i dizajnu reč.

 

 

U međuvremenu, i Xiaomi je najavio svoj novi telefon opremljen kamerom od 48 megapiksela, koji bi treblo da se pojavi u narednim mesecima. Direktor te kompanije Lin Bin je na svom profilu na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je fotografiju na kojoj se može videti detalj kamere od 48 megapiksela.

 

 

 

Iz Samsunga i Sonyja dolaze prilično slične tvrdnje kada su njihovi novi senzori u pitanju: da će oni imati "sitne piksele od 0.8 mikrometara" i da će biti fizički veći od većine konkurenata (1/2.0 inča).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading