FEJSBUK TRENIRA STROGOĆU: Testiraju se mogućnost blokiranja reči i fraza na zidu profila?

Autor: pcpress.rs

Razonoda

30.11.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vodite Facebook stranicu (odnosi se i na lične Facebook profile), imate mogućnost da uređujete postove pre nego što se pojave na vašem zidu. Jedini problem je to što je u većini slučajeva važi za sve ili ništa, što znači da morate da uređujete sve postove ili dozvoliti svim postovima da prođu. Međutim, prema istraživaču Jane Manchun Wong, čini se da Facebook možda testira nove filtere koji će zapravo omogućiti korisnicima da blokiraju postove sa određenim frazama ili rečima koji se pojavljuju na njihovom zidu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To znači da ukoliko ne želite da prođete kroz moderatorske probleme svih postova i komentara, možete ga podesiti na način na koji se poruke sa određenim rečima ili frazama neće pojaviti na zidu gde bi svi mogli da vide. S tim na umu, treba istaći da to ne sprečava objavljivanje posta. Umesto toga, postovi koji sadrže reč ili frazu koju ste filtrirali će se ipak pojaviti, ali samo osoba koja ih je napisala i njihovi prijatelji to mogu da vide, što znači da je još uvek vidljiva do određenog stepena.

Ovo može biti korisno ako želite da ignorišete trolove i hejtere jer mogu da postavljaju sve što žele, ali vi to nikada neće videti (pod pretpostavkom da ne uspevaju nekako da zaobiđu filtere). Međutim, ova mogućnost je još uvek u fazi testiranja, pa je nejasno da li će i kada Facebook izaći sa ovom novom opcijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading