U Srbiju stigao Samsung A9: Ovo je cena

Autor: Republika

Razonoda

28.11.2018

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi uređaj na tržištu sa ugrađenom četvorostrukom zadnjom kamerom, Samsung Galaxy A9, kreiran je tako da omogući korisnicima snimanje dinamičnih fotografija u svakom trenutku i na svakom mestu, bez obzira na to da li je osvetljenje dobro ili loše. Uređaj je od sada dostupan i na tržištu Srbije po ceni od 69.990 dinara, kod operatora i maloprodajnih partnera.

RepublikaFoto: youtube.com/Geekyranjit

Osim inovativne zadnje četvorostruke kamere, glavni aduti Galaxy A9 mobilnog telefona su i pouzdana baterija, prvoklasni dizajn i brojne moćne funkcije za izuzetne celodnevne performanse. 

Zadnja kamera ovog uređaja ima četiri objektiva, sledećih specifikacija: glavni objektiv ima 24 megapiksela i otvor blende F1.7; telefoto objektiv ima 10 megapiksela, otvor blende F2.4 i podržava 2X optičko uveličanje; ultra široki objektiv od 120° ima 8 megapiksela i otvor blende F2.4; dok dubinska kamera dolazi sa 5 megapiksela i otvorom blende F2.2. Prednja kamera ima 24 megapiksela i otvor blende F2.0. 

Šta ovo znači za korisnika? Sa glavnim objektivom od 24 megapiksela fotografije su jasne i živopisne, kako pri uslovima jake svetlosti tako i pri niskoj osvetljenosti, u bilo koje doba dana. Dvostruko optičko uveličanje kod telefoto objektiva daje detaljne, oštre i stabilne snimke u gro planu, čak i iz daleka. Ultra širokim objektivom moguće je praviti profesionalne fotografije uz opciju za optimizaciju scene.

Pomoću funkcije veštačke inteligencije koja omogućava prepoznavanje scena, kamera je pametnija i u stanju da identifikuje ono što korisnik snima i shodno tome prilagodi podešavanja. S druge strane, sa dubinskim objektivom moguće je ručno podešavanje dubine polja fotografije i izoštravanje predmeta fotografije za neverovatne slike koje izgledaju kao da ih je slikao profesionalac. 

Uređaj je prvoklasnog i elegantnog dizajna, u metalnom kućištu, sa 3D zakrivljenom staklenom zadnjom maskom. Na tržištu Srbije stiže u crnoj, plavoj i ružičastoj boji. Uz odlične performanse koje ima, svakako je idealan izbor za sve modne sladokusce. Jer, hteli da priznamo ili ne, kad biramo uređaj, i već znamo da ćemo ga uzeti zbog fantastičnih performansi – dizajn i boja igraju vrlo važnu ulogu u odabiru.

Galaxy A9 ima bateriju od 3.800mAh, podržava bežično punjenje. Telefon dolazi sa memorijom od 6 GB RAM i 128 GB interne memorije, koja je proširiva microSD karticama do 512 GB. Sa memorijom od 128 GB i mogućnošću proširenja do 512 GB, korisnik može bez ograničenja da zabeleži sve što želi, da čuva više, a briše manje. Poseduje i funkcije Bixby i Samsung Health, kao i aplikaciju App Pair. 


Ekran na ovom uređaju je 6.3 inča, Full HD+ Super AMOLED, uz rezoluciju ekrana od 1.080 x 2.220 piksela. Koristi Osmojezgarni Octa Core procesor (2,2GHz Quad + 1,8GHz Quad).

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading